15.3.2020

Saunan lämpömittari, osa 2

Kyllä oli haastetta löytää Pupulan saunan lämpömittariin bimetallijousi!  Lopulta oli turvauduttava järeisiin keinoihin, sillä Joensuun putiikeista sitä ei löytynyt.

Kirppareille siis! Mutta kun jotain sieltä vartavasten etsii, niin ei meinaa löytyä. Kaikkea muuta olisi ollut, mutta pidettiin pää kylmänä. Ja lopulta onnisti. Joku möi 3 eurolla ihan uuden näköistä lämpömittaria. Ei muuta kuin rahat kouraan ja verstaalle töihin.
Ekana piti irrottaa tuo himoittu jousi sydämen muotoisesta mittarista. Sitten porattiin varovasti reikä suunnilleen pupu-mittarin nenän kohtaan. Arvioitiin, mille korkeudelle jousi nousee kun saunassa on noin 60 astetta lämpöä. Ja lopuksi kiinnitettiin jousi liiman avulla paikoilleen.
Vaikuttaa siltä, että mittarista tuli tosi hieno. Se, näyttäätkö se oikean lämpötilan, on selvitettävä kesällä. Sekin hieman pelottaa, kestääkö vanha ladonlauta saunan kuumuutta vääntymättä. Kiva oli tehdä pupu-mittari!
Va-la-mis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...