28.3.2020

Kirveelle töitä - päättymätön sarja?!

Yhä ja edelleen ja yhä edelleen niitä puita riittää halottavaksi. Nelonen, tuo pahnanpohjimmainen ja ainoa tyttöpuolinen lapsokainen, pesi isoveljet kertarytinällä! Nyt hänellä on jo kolme talkoopäivää plakkarissa! Hienoa! Kiitos eli tattista vaan! Lisäksi hän oli saanut  hommiin mukaan poikakaverinsa, jotta halkojen rahtaaminen ei tuntunut liian ikävältä puuhalta. Olipas kiva nähdä pinojen kasvavan!
Minullakin tuli jo 11 käyntikerta täyteen! Ei muuta kuin pölliä pinoon. Ja sitä ennen piti tietty halkoa, halkoa ja halkoa. Noista kerroista 9 on ollut todella kovaa työtä eli pelkkää halkomista ja kahdella vedin halkoja ja pinosin. Olen kuiteskin yli 60-vuotias pikkuinen mummi. Mutta pakko on! Ei voi jättää hommaa kesken. On vain pakko jaksaa.

Isoimmat pöllit kyllä yritetiin säästään Kakkoselle, oletettavasti vahvimmalle jälkeläiselle. Alku oli lupaava, Kakkonen ilmestyi kahdesti, nimensä mukaan, halkomaan. Sitten piti lähteä rapakon taa ja sieltä tultua karanteeniin. Se olisi sujunut toki raittiissa ulkoilmassa pöllejä halkoen, mutta ymmärrän täysin tämän epidemian tuoman muutoksen. Yrittäjällä on muitakin huolia kuin mökin pöllit. Niinpä oli siis itse tartuttava toimeen.
Loput pellolta
Onneksi Pupulan kirveskuningatar oli lopultakin toipunut noin vuosi sitten alkaneesta omasta savotastaan ( yksi koivu, mutta sitäkin järeämpi)! Hän on nyt halkonut kahdella kerralla  niitä Kakkoselle säästettyjä pöllejä. Ja itekin, mutta voimat ja tekniikka ei ihan kaikkeen ole taipunut. Alkoi viimeisillä iskuilla jo väsyttämään. Tunnustan.

Sen sijaan eräs nimeltä mainitsematon henkilö, joka halusi ite karsia ja pätkiä, on ollut muissa kiireellisissä töissä. Kuten pilkillä ja rempassa, jonka olisi voinut tehdä jo syksyllä. Mutta ymmärrän, ymmärrän. Tai ehkä en ymmärrä, miksi ymmärrän.

Nyt on enää muutama pölli halkomatta pellonreunassa. Ja niitäkin on aloitettu, mutta ei vaan saatu halottua loppuun. Sitten pellolla on enää risujen poltto ja loppujen halkopinojen rahtaaminen lavoille, joita ei ole vielä tehty.
Moottorikelkallako?
Sitten siirrytään pihan puolelle. Joko mainitsin, että siellä on vielä karsimatta jajajaja....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...