31.3.2013

Parempaa Pääsiäistä!

Oli vähän liian synkkä tuo edellinen Pääsiäiskirjoitus, niin pitää piristyä; nimittäin, poltimme Pääsiäisvalkeita! Tästä on tullut meillä jo mökillä tapa ja itse asiassa se tietoisesti ajoitetaan nimenomaan tuolle pahamaineiselle Lankalauantaille. Silloin uskomusten mukaan pahan vallat ovat liikkeellä, koska Jeesus ei ole vielä noussut kuolleista. Joka tapauksessa Pääsiäisvalkeita on poltettu lähinnä Pohjanmaalla, missä tapa on edelleen voimissaan.

Mietin, että en ehkä pukisi omaa lapsukaista noidaksi, jota sitten muut yrittävät karkoittaa tulella ja rovioilla mahdollisimman kauaksi. Trullien nimittäin arveltiin olevan yhteisöstä syrjäytyneitä naisia, jotka tekivät kaikkea pahaa. Mutta nyky-yhteiskunnassa nykytrullit käyvät virpomassa ihmisiä ja toivottelevat heille pitkää elämää; tästähän sitä riittää vääntämistä kirkon piirissä.Vaikka en siis itse pukisi, niin tyttöhän oma-aloitteisena pukeutui naapurin pirpanan kanssa itse pääsiäisnioidaksi ja saikin virpomisen palkaksi korillisen suklaamunia.


Uskomusten mukaan mitä enemmän nousee savua ja nokea, sitä parempi! Tällä perusteella saimme kyllä karkoitettua trullin jos toisenkin mökkiniemeltä. Ja nyt sitten juhlimaan Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...