Ekana pengottiin keräyskartonkilaatikosta kananmunakenno; luomumunia tietenkin. Suomalaiset syövät muuten kanamunia hieman alle 10 kg/henkilö vuodessa. Se on paljon vähemmän kuin muissa Euroopan maissa; meillä kun yhä pelätään kolesterolia. Mutta munienkin terveellisyyskäsitys on muuttumassa ja joissakin maissa se on saanut jopa sydänystävällinen-terveellisyysmerkinnän! Munastahan löytyy proteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita ja D-vitamiininlähteenä se on mieletön! Kannattaa tsekata Siipikarjaliiton sivut...
Kun vielä saadaan kanojen tuotanto-olosuhteet asialliselle tasolle, niin hyvin pyyhkii. Muutaman päivän päästä siis loppuu kanojen pitäminen häkkikanaloissa, paitsi vuoden loppuu saa vielä vinguttaa Suomessakin. Tarkista siis munakennosta munien tuotantotapa; tämä ohje sopii vain luomumunien kennoille... No, lattiamunatkin käy, kun noita luomumunia on välillä niin vaikea saada. Eli munassa merkintä siis 0 tai 2, mielellään 0. Vasta sitten voin taata ohjeen toimivuuden.
Tuo tulitikku on varsinainen huippujuttu, eli ystävä keksi tuosta noin vaan, että laitetaankin tulitikku siihen munakennon keskelle! Aivan mahtava idea!!! Kun raapaisee tikun palamaan, niin se sytyttää samalla koko sytytysmunakennozydeemin.
Sitten alkoi haastava vaihe, eli kynttilänpätkät kipattiin metallipurkkiin ja sulatettiin vesihauteessa. Sitten aloitettiin kastelu, eli valutettiin lusikalla mönjää ruusukkeen sisälle. Se tuntui hankalalta, se näytti hankalalta ja se oli hankalaa. Ihanpa totta!!! Mutta jos olisimme kastaneet ruusukkeet kuppiin, niin ei olisi onnistunut, kun kynttilänpätkiä oli niin vähän... Ja tulihan näistä nyt yksilöllisiä.
Loppuhuipennukseksi ommeltiin vielä kenialaiselle kummitytölle Jepkemoille kangaskassi. Kangaskassien tekeminen on tosi kivaa; tykkään siitä todella paljon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti