Piparit paistoimme sulassa sovussa joululauluja soitellen.
Sitten alkoikin se kaikkein ihanin vaihe, eli koristelu. Saimme sokerimössön tekemiseen apua kondiittori-ystävältämme, joten eipä tarvinnut sitäkään tehdä itse. Minulla ei ole osaamista leivontapuolelle niin paljon, että ihan kaikkia juttuja edes yrittäisin ja siksi on hienoa, että apu löytyy läheltä. Tässä sekoitetaan värijauhetta.Pipareiden koristelu on kivaa puuhaa ja tykkään siitä kovasti. Jos olisi oikein paljon viitseliäisyyttä, niin tekisin jokaisesta ihan omanlaisensa ja käyttäisin todella pientä reikää pursotinpaperissa.
Tässä kuvassa valutetaan jo sokerimössöä pursotintötteröön. Minusta tötterön tekeminen on erittäin vaikeaa; ei pelaa vaan tuo logiikka ja siivekkeet kääntyvät vääriin suuntiin. Varsinainen pursottaminen onnistuu jo minultakin. Tässä kuvassa kaikki menee ns. nappiin.
Tässä tyttö esittelee taitojaan; eipä ole omena kauas puusta pudonnut ja piparimuorihan näyttää ihan aidolta. Mielikuvituksen saa kyllä valloilleen näitä näpräämällä.
Olen pikkutarkka silloin, kun sitä taitoa vaaditaan. Kaikkein kivinta on tehdä ihan pieniä pipareita, mutta silloin todellakin olisi oltava niitä minitötteröitä, jotta sokerimössö tulee hiuksenhienona juovana piparin pinnalle.
Hyvää Joulun odotusaikaa!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti