21.12.2019

Joulu pikkulinnuille

Olipa kiva käydä viemässä pikkulinnuille siemeniä ja talipötkylöitä näin joulun alla. Edellisestä käynnistä oli pari viikkoa ja linnut olivat syöneet astian tyhjäksi - eipä se ollut ihme.

Mutta se oli, että siemeniä olivat etsimässä myös töyhtötiaiset! Siinä on kyllä kaunis lintu! En ole nähnyt niitä ikinä, vaikka kuulemma olen mutta en vaan muista. No joka tapauksessa tänään paikalla olivat odottamassa rohkeat hömötiaiset, joilla on aika karmea lauluääni. Tunsin sympatiaa, kun hömötintti laulaa luikautti aika ruosteiselta kuullostavan kraakku-sävelmän. Onneksi toisen hömötiaisen korvissa se kuullostaa varmaan sulosoinnuilta.
No ei muuta kuin siemenet isoon ruokinta-astiaan ja talitangot roikkumaan riittävän kauaksi toisistaan, niin ei tule kärhämää ruokintareviireistä. Siellä on kiva kaikkien tinttien, töyhtö-, tali- ja hömötinttien syödä kuusen suojassa petolinnuilta suojassa. Hyvää joulua vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...