21.12.2019

Joulupuuhasteluja

Niinhän siinä taas kävi, että jouluvalmistelut sujuivat vanhalla rutiinilla, vaikka niistä piti luopua. Ei pitänyt tehdä kuin pikkuisen piirakoita - tuli ennätysmäärä. Ei pitänyt tehdä jälkkäriä kaikkien naurettavaksi - siellä ne jäädykkeet taas köllöttää pakkasessa oottamassa hetkeä, jolloin ne ei suostu irtoamaan vuokasta. Ei pitänyt paistaa pipareita - Ykkösen Ykkönen ja pikku-Kakkonen tulevat paistamaan niitä ylihuomenna. Ei pitänyt paistaa muutenkaan pikkuleipiä - tuollapa näyttäs takapöydällä olevan oikein muistoja omasta kodista eli äidin suosikkeja, mantelipikkuleipiä peltirasiassa. Ei pitänyt näkyä joulupukkia, punanuttua mailla saatikka halmeilla - mutta tuleekin oikein maksettu pukki, sillä Ykkösen perilliset ovat niin kriittisessä iässä, että ei oteta riskiä. Joku muu saa olla joulun tarkasti varjellun salaisuuden paljastaja kuin oma mummi!

Että semmoinen joulu. Lisäksi valmennan huomenna Kolmosen tyttöystävästä parhaan kiinalaislähtöisen karjalanpiirakanpaistajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...