23.12.2019

Piirakka-akatemian hullu vuosi

Kuten otsikosta voi päätelläkin, Piirakka-akatemialla on takanaan yksi sen suosituimmista vuosista. Se järjesti peräti kolme kurssia, jotka kaikki olivat täynnä! Lisäksi Piirakka-akatemia teki vuosittaisen piirakka-ennätyksensä, yli 200 piirakkaa joulusesongin aikana!
Vielä raakoja

Saa tuulettaa! Ja itse asiassa pitääkin tuulettaa!!! Ei kuitenkaan keittiötä, sillä siellä ei todellakaan ole mitään käryjä, vaan ihan sitä fiilistä miten hyvin on onnistuttu! Olin pari viikkoa sitten koulutuksessa, jossa luennoija painotti, että on ihan ok hehkuttaa omia onnistumisiaan. Tätähän meillä on katsottu jossain määriin huonoksi käytökseksi. Vakka olisi aina syytä pitää kannen alla.

Onnistujaa tai työssä kehittäjää, joka on hehkuttanut asiasta muille, on pidetty kehujana, niin sanotusti kissan hännän nostajana. Psykologien mukaan kyseessä on kuitenkin itsetuntokysymys, siis vastaanottajan reagointitapa kun toinen onnistuu. Vaikka itsellä ei olisi ollut osaa eikä arpaa asiaan, toisen saavutuksia kyseenalaistetaan herkästi tai jätetään huomiotta. Henkilön, jolla on huono itsetunto, on vaikea sanoa toiselle WAU! Hänestä olisi hyvä, jos vain itse menestyisi vaikka ei sen eteen niin kovin jaksaisikaan laittaa paukkuja. Mitä läheisempi tuo onnistuja on, sen kurjemmalta se kuulemma voi tuntua. Niin sanotusti vierestä viedään. Näin siis erilaisten tutkimusten mukaan osa ihmisistä käyttäytyy.
Aloitustilanne

Mutta Piirakka-akatemiassa ei ole moisia ongelmia, vaan olemme voineet jopa julkisesti kertoa epäonnistumisistamme! Ja nyt lyhyt mutta sitäkin kiihkeämpi kausi on takana. Olemme kehittyneet omissa taidoissamme, saaneet yhden osallistujan kertaamaan opittuja taitojaan ja toisen oppimaan kokonaan uusia asioita! Aivan mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...