Piti ryhtyä tuumasta toimeen, ite. Niinpä ostaa pamautin sähköllä toimivan savustuspöntön tarjouksesta, sain vielä kaksi pussia leppälastuja kaupan päälle. Ja kuten nykyisin aina, pönttö piti tietenkin koota itse. Yllättäen se sujui tosi nopeasti ja ilman kommelluksia.
Suolasin kalan ja sillä välillä sai savustuspönttö kuumentua tyhjänä, jotta kaikki tehdasvaiheen epäpuhtaudet haihtuivat pois. Sitten vain alalevylle pari kourallista leppälastuja ja kolme sokeripalaa ja kala pönttöön. Savustin oli ulkona puugrillin päällä ja pakkasta 12 astetta. Vähän mietitytti, kypsyykö se. Kävin kymmenen minuutin välein kurkkimassa pönttöön.
Ja niin vaan 35 minuutin kuluttua kala oli kypsä. Lisäksi se maistui tosi hyvälle. Nyt ei tartte kerjätä - huonolla menestyksellä - tuotakaan enää. Näköjään osaan ite laittaa kalaa savustamalla ja sehän ei olekaan hassumpi taito. Hyvästi puilla toimiva mökin savustuspönttö!
Namnam! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti