19.11.2011

Taas me tuunataan!

Jouluaika siis lähestyy ja ystäväni, joka on armoton jouluihminen, päätti tehdä joulutonttunsa itse. Niitä olisi ollut kaupassa noin 5 euron hintaan, mutta ekoihmisenä hän ajatteli, että parempi tehdä itse. Koska hänellä ei ollut lammasta eikä puuvillapeltoa, hän joutui kuitenkin ostamaan tonttuihin tarvittavat huopa- ja puuvillakankaan kaupasta. Mutta jäi siinä se elinkaaren mukainen tuotantovaihe itse varsinaisen tuotteen, eli tontun kohdalla teollisesta valmistuksesta pois, joten suostuin auttamaan häntä.

Ystäväni harrasti kauppakierroksellaan ensin mallien vakoilua, mutta omatuntonsa rauhoittamiseksi osti lopulta tontun, mikä olisi jatkossa hänen oman tonttupajansa PERUStontttu. Tältä mallitonttu näyttää vanhan puuauton katolla.



Ensimmäiseen tontun vartalon hän ompeli itse, käsin. Se laitettiin samalla tavalla auton katolle ja mallattiin, miltä se näyttää... Kyseessä onkin oikea MAHTItonttu, eikä mikään pikkuinen ruipelo. Kunhan tämä tonttu on valmiina, niin lapsetkin ovat taatusti kilttejä... Ja tässähän se alapuolella jo kököttää; hatustaan mies tunnetaan - tässä tapauksessa tonttu hiipastaan.


Seuraavan tontun vartalo päätettiin ommella koneella; ihan vaan varmuuden vuoksi. Ei mitään kaavoja tehty, mutta vedettiin sentäs viivaimella tontun vartalon muodot. Vähän omituinen ohje, mutta kai tästä sitten tonttu tulee?!





Koska perusta on aina tärkeä, niin päätettiin satsata siihen laittamalla ihan nuppineulat, jotta ompelus pysyy kasassa ompelemisen aikana. Hyvältä näyttää tonttu vielä tässä vaiheessa.

Mutta tässä vaiheessa ei; tontulla on lievä etukeno. Mietittiin, että olisiko sittenkin pitänyt etsiä jostain kaava. Sitäkin arvioitiin, saisimmeko ryhdin suoristumaan, jos vähän venytettäisiin toiselta puolelta. Tai toiselta. Tai tehtäisiin kokonaan uusi vartalo. Mutta ei jaksettu.


Mutta sitten tuumattiin, että kyllä tästä selvitään ja leikata suikautettiin liiat pois.











Tulos oli niin hyvä, että seuraavassa tontussa tehtiin operaatio suoraan ja niinpä saatiinkin itse asiassa aika kiva Tonttupariskunta. Näyttää ihan siltä, että tässä tontut nojailevat toisiinsa ja haaveilevat Joulusta. Tai ainakin toinen.




Tontuilta puuttuu enää vaatteet. Sukkahousutkin on jo ostettu nenää varten. Nyt vaan odotellaan, että ilmat kylmenee...

Ja sitä odotellessa tuunattiin taas yksi kangaskassi. Huomaa hieno avaimenkiinnitysvekotin kassin sisäpuolella. Nimittäin, jos ompelukset pettää, niin avain tipahtaa näppärästi talteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...