22.11.2011

Tre små tomtar!

En ole ihan varma tuosta käännöksestä, kun olen tässä ruvennut treenaamaan englantia ja samalla meinaa tuo toinen kotimainen unohtumaan. Mutta sellainen tuli mieleen, kun sain juuri äsken tekstiviestin, missä oli oikein kuva mukana!

Niin eikös siinä nököttänytkin ystäväni koko tonttuperhe! MAHTItonttu oli saanut perheenlisäystä ja tässä tapauksessa voi varmaankin sanoa, että pojasta polvi paranee! Mikäli tällä siis tarkoitetaan sitä, että jokainen sukupolvi on tavallaan parempi versio edellisestä.

Vasemmanpuolimmainen MAHTItonttu näyttäisi edustavan neanterdalilaista klassista tonttuvaihetta, jolle oli tyypillistä paksu keskivartalo, eristäytyvä luonteenlaatu ja suuri koko ylipäätään. Tonttu turjottaa rivissä hieman erillään muista ja on vähän syrjäkarein muihin. Sen aivojen koko on suhteessa pään kokoon, mikä tässä nimenomaisessa tapauksessa näyttäisi olevan melko vaikeasti arvioitavissa; etenkin kun sen nenä näyttää jopa suuremmalta kuin pää. Toisaalta, koska piippalakin koko korreloi suhteessa pään kokoon, voisi päätellä, että vaikka tontulla olisikin suhteessa pienet aivot verrattuna sen muuhun olemukseen, niin se on todella oiva perustonttu, jonka jälkeen muilla on vain yksi suunta...

Seuraavassa tonttujen evoluutiovaiheessa syntynyt keskimmäinen KESKItonttu edustanee kallellaan kulkevien saunatonttujen sukupolvea. Sille on tyypillistä, kuten kuvastakin näkee, pienempi koko kuin MAHTItontulla, mutta vastaavasti sen vartalo taittuu notkeasti suuntaan jos toiseenkin ja tässä tapauksessa se pysyy suorassa, koska tälle tonttulajille on tyypillistä oveluus ja taitavuus. Vaikka syntyvaiheessa tontun vartalo oli aivan vinossa, niin lopullisessa muodossaan se näyttää olevan hämmästyttävän suorassa. Tähän pystyy siis vain ovela KESKItonttu, jonka älykkydestä kertoo sen piippalakin poimujen kierre.

Oikeassa reunassa oleva REUNAtonttu on selvästi eri näköinen kuin aiemmat tonttusukupolvet. Sen keskivartalo on lyhyempi, mutta nenä vastaavasti suurempi kuin KESKItontulla. Se piippalakki on myös suhteessa suurempi verrattuna sen muuhun kokoon, joten tämän tontun rakenne kertoo nykytonttujen sukupolven itsetunnosta. Kun vertaa MAHTItontun vartaloa ja piippalakkia REUNAtontun vastaaviin, voi vaan ihmetellä. Mitä ihmettä REUNAtontulla on päässään- muuta kuin nenä?!

Tonttujen evoluutiota on hauska seurata suoraan alenevassa polvessa niiden nenien osalta. Jana kulkee MAHTItontusta alaviistoon ja osoittaa, miten nopeasti tontut ovat kehittyneet suuntaan jos toiseenkin. Pari piirrettä on pysynyt samana; niiden keskivartalon karvapeitteen kiharuus ja piippalakin väri. Tämä osoittaa, että tontut eivät ole tarua, vaan totta!!!

Aivan mahtavia tonttuja!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...