Meikäläisellä jäi joulun seutuun torttujen paisto minimiin. Ajattelin leipaista torttulevyistä hieman terveellisemmän paistoksen. Eipä muuta kuin kananmunia keittämään, jauheliha ruskistumaan ja riisi kiehumaan.
Edellä mainittujen raaka-aineiden kypsyessä torttulevyt sulivat sopivasti. Kyllä se on nykyaikana helppoa. Muistan, kun rakas äiti teki aikoinaan lihapiirakkaa. Raaka-aineet olivat samoja, paitsi kuoritaikina tehtiin itse. Ja kun nyt vertasin äitin leipomaa piirakkaa uunista tupsahtaneen nykyversioon, niin kyllä äitin piirakka oli parempaa.
Tuo taikinakuori sen tekee. Entisajan taikinassa oli varmaan voita. Lisäksi se oli tiiviimpi. Ehkä ripaus sitäkin, miten ihana oli päästä maistamaan tuollaista harvinaista herkkua.
Mutta, kuten isä olisi sanonut "Syöpihän tuota ennemmin kuin selekkäänsä ottaa!".
Blogin tavoitteena on ilahduttaa myös lukijaa tarinoilla erään opettajan kokemuksista ja tulkinnoista työssä ja kotona. Ja nyt, eläkkeellä ollessa aika synkkää tuntuu olevan. Vääryydet ja epäoikeudenmukaisuus saavat postaamaan, vaikka haluaisin kirjoittaa kaikesta iloisesta. Kirjoitustaitokin on välillä hukassa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kyllä pitäisi saada uusi alter ego
Vili, tuo älykäs ja hyvätapainen tanskalais-ruotsalainen pihakoiramme, oli tavallaan alter egoni. Tai minä olin sen, mistäs tuonkin tietää....

-
No tulipa taas kerran todistettua, että ei ole meikäläisen opinnot menneet hukkaan. Olen meuhkannut jo vuosia siitä, että kuluttajan olisi t...
-
Tynnyrisauna-ystäväni mökillä nökötti elokuussa yhä laavu, jonka olimme tehneet väliaikaista käyttöä varten kolmisen vuotta sitten . No, äkk...
-
Kylläpä on vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoituksesta. Kaikkea on tapahtunut, enimmäkseen kivoja juttuja. Silti on jotenkin ollut takkuist...
Milloin voin hakea ja syödä? -T
VastaaPoistaIhan milloin vaan!Samalla voi halkoa pari pölliä
VastaaPoista