21.6.2011

Uintia, suolahuonetta, fysioterapiaa, hierontaa ja hotellimajoitusta

Mutta ei suinkaan Sinulle tai minulle, vaan ihmisen rakkaalle ystävälle, koiralle!

Näin pitkään piti elää, ennen kuin sain opiskelijoilta kuulla, että meillä täällä Suomessa on koirille oma koirakylpylä. Ehkä useampikin, mutta minulle riittää tämä yksikin. Pidän koirista, itsellänikin on sellainen. En ikinä veisi Viliä koirahotelliin. Olenko juntti - taidanpa olla. Jossain menee raja ja minulla se menee tässä.

Mielestäni tämä kertoo paljon suomalaisten elintasosta; meillä on varaa kustantaa koiralle jopa suolahuoneessa käynti. Se auttaa hengitystiesairauksiin ja iho-ongelmiin. Tokitoki! Mistähän nämä ihosairaudet ja hengityselinsairaudet sitten mahdollisesti johtuvat? Ettei vaan olisi joillakin roduilla peräti jalostuksen sivutuotteena tulleita vaivoja?

Tai kuinka suurta ihmisjoukkoa ja koiralaumaa tämä palvelu koskettaa?! Onko tosiaan kaikilla koiranomistajilla mahdollisuutta kuskata piskiään koirakylpylään, jossa se saa todella yksilöllistä ja hyvää hoitoa toiveiden mukaan. Vuorokausi maksaa n. 30 euroa, uinti 15 eroa, suolahuone 15 euroa, hieronta 25 euroa, turkin hoito 25 - 50 euroa. Fysioterapian hintoja en löytänyt. Siis tuollaiset rapiat 100 euroa em. setti.

Ymmärrän, että isännän / emännän poissa ollessa hurttaa ei voi jättää yksin kotiin. Tietenkin pitää olla jokin hoito. Koirakylpylä on varmasti hyvä ratkaisu niille, joilla on todella varaa maksaa palvelusta ja jotka arvostavat koiran korkealle arvomaailmassa. Eilisessä Hesarissa oli nimittäin artikkeli lasten hoitoon liittyen. Luulen, että muksut olisivat varmaan innoissaan päästessään päikkärin sijasta koirakylpylään...

Mutta mikäpä tässä; meillä on varaa tähän.

Minun koiralle riittää ihan perusjutut, ja kyllä niilläkin kelpaa kuten kuvasta näkyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...