21.7.2019

Koivupölli

Meikäläisellä on tänä kesänä, tai tarkennettuna kesälomalla, tullut opittua monta uutta asiaa! Yksi niistä on melko vaarallinen, eli moottorisahalla koivupöllin muotoilu.

Omistan noin puolet moottorisahasta, mutta en ole saanut siihen käyttöoikeutta turvallisuutta vähättelevän (en halua pukea metsurihousuja rankoja pätkiessä) ja omia taitojani yliarvioivan asenteeni (no kyllä siis todella osaan sahata, ainakin saan sahan käyntiin) takia. Osittain tästä johtuen Pupulan ison pihakoivun pölli on odottanut jatkotoimenpiteitä. Ajattelin, josko tekisin siitä pupun; se sopisi mökin teemaan. Ystäväni, tuo moottorisahojen kruunaamaton kuningatar ehdotti,  että entäpä jos tekisit siitä kuiteskin ihan vaan tavallisen istuinpenkin. Ei kuulemma kenekään moottorisahaveistosten tekijän ensimmäinen työ ole ollut pupu. Ekana pitäisi kuulemma opetella sahaamaan melko suoraan. Täysi varustus päällä. Hmph...
Huomaa vaatetus

Toki taiteen puolesta on uhrauduttava. Survouduin turvakenkiin, turvahousuihin, turvakypärään ja sitten viimeistelin asukokonaisuuden kiinteistönhoitajan työtakilla. Näytin tosi ammattilaiselta! Silti päätin aloittaa moottorisahaveistokseni alkeellisella työllä eli tekemällä koivupöllistä suorakaiteenmuotoisen  istuimen.
Prmmmm...

Omasta mielestäni kaikki meni hyvin. Mutta sitten ystävä alkui parkumaan, että elä hullu sahaa multaan. No voin myöntää, että ehkä sahanterä ehkä hieman osui maahan (etenkin kun hän väitti nähneensä, miten multa pöllähti), mutta korostan, että en sentäs osunut kiveen! Em. Episodi oli toki takaisku alkavalle moottorisahaveistos-uralleni, mutta kokemus sai minut heti tarkkailemaan työtäni huolellisemmin. Eli tuli opittua.

Loppujen lopuksi sain aikaiseksi abstraktin veistoksen, jota voi hyödyntää myös käyttöesineenä eli istuinpöllinä. Sitä ennen se pitää vielä hioa.
Viimeistelyä vaille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...