11.7.2019

Suomen ns. Kesä

Täällä mökillä aittaremppa on edennyt nopeasti. Kun vertaa aiempiin jopa pienempiin projekteihin, esimerkiksi vaikka irronneen laudan takaisin kiinnittämiseen, olemme kuin hiukkaskiihdyttimessä. Sillä oletuksella, että hiukkaskiihdyttimessä on hurjasti vauhtia.

Mutta avasin aamulla silmät hyvien yöunien jälkeen ja mietin, tuleeko nyt se takapakki. Maalia ei saa nimittäin levittää jos lämpötila on +10 tai sen alle. Harvemminhan se sellainen on sisätiloissa, edes keskikesällä. Mutta nyt mittari näytti juuri tuota lukemaa. Ja aitassa ei ole lämpöä päällä. Siellä ei ole edes sähköjäkään tällä hetkellä.

Eilen lämpöä oli huimat +13, joten pääsin maalaamaan ekan kerroksen. Kyllä tää Suomen kesä on jotakin niin ikävää. Mulle lomalla säällä on väliä. En kuulu siihen joukkoon joka sanoo, että sää on vain pukeutumiskysymys. Niin onhan se vähän hankala ottaa aurinkoo jos on pitkät housut ja takki kylmyyden takia päällä.

Paitsi en ota aurinkoa. Mutta maalata haluaisin. Jospa se nousisi vielä yhden asteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...