16.7.2019

Vesille venosen mieli

Ykkösen Ykkönen ja Kakkonen olivat taas mummilassa ja mietin, mitä kivaa tällä kertaa keksitään. Ykkönen ja Kakkonen keksivät itse kolme asiaa: uidaan, uidaan, uidaan. Teimme niin. Vähänkö kylmi, mutta kaikkeen sitä mummina taipuu. Veden lämpötila saattoi olla jopa korkeampi kuin ilman, mikä oli + 13 astetta. Ja kyllä, tuo oli siis oikeasti plus-merkki.

Kun olimme käyneet Paksuniemessä jätskeillä ja lukeneet 5 Viiru ja Pesonen kirjaa putkeen, keksin uutta tekemistä. Lähdimme tekemään pientä venettä! Ja nyt oli hyviä rakennustarpeita aitan rempasta.
Kakkonen hioo

Tytöt innostuivat aivan valtavasti. Ykkönen hioi, Kakkonen hio, Ykkönen naulasi, Kakkonen naulasi. Minun tarvitsi vain sahata osat, veistellä hieman alkuun ja toimia koko veneprojektin esimiehenä, mikä olikin mielestäni oikein osuva tehtävänjako.
Ykkönen hioo

Eipä aikaakaan ja voi kauhistus vai miten siinä yhdessä sadussa menikään, meillä oli aivan upea paatti valmiina! Ja mikä tärkeintä, paatti pysyi pinnalla vielä senkin jälkeen, kun olimme lastanneet kannelle leijonan ja virtahevon! Tästä innostuneena riehaannuimme tekemään vielä toisenkin veneen!
Kiva leikki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...