22.7.2019

Soutaa muttei huopaa

Sääennuste lupasi kahden viikon helleputkea. Jotenkin oli sellainen fiilis, että jospa edes kaksi päivää. No nyt on itse asiassa kolmas päivä menossa ja on ollut lämmintä. Niinpä, saatuani veneen maalattua, päätin lähteä perinteiselle souturetkelle Jänisselälle. Nyt olisi sään suhteen hyvä sauma retkelle.

Pakkasin veneeseen eväät ja juomista, laitoin kunnolla aurinkovoidetta ja lähdin soutamaan. Reitti on kiva, ensin selkä kohti aurinkoa noin puolitoista tuntia, evästely pikkuisella saarella ja sitten kasvot kohtia aurinkoa mökille toiset puolitoista tuntia. Kyllä, käypi selkään soutaminen.

Nyt oli aivan huippukeli! Ihan tyyni ja välillä pieni tuulenvire, niin matka sujui rattoisasti. Nautin! Oli hiljaista ja vain muutama vene näkyi horisontissa.

Soutelin lokkiluodolta vielä vartin ja kävin tosi kauniilla mäntysaarella. Ranta oli syvä ja vene piti nostaa kokonaan kalliolle. Ihailin maisemaa ja ajattelin, että kiva kun tämmöistäkin saan tehdä lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...