19.7.2019

Polttopuuta

Taas tuli opeteltua uusi taito, nimittäin puun poltto toholla eli kaasupolttimella. Homma lähti etenemään seuraavasti: aittaan on tarkoitus laittaa lyhty, jonka sisään voi laittaa turvallisesti kynttilä palamaan. Yritin etsiä takomotuotetta, mikä olisi sekä nätti että sopivan kokoinen. En löytänyt. Tämä oli siis tärkeä sivujuonne varsinaiseen otsikkoon.

Sitten keksin, että jos minulla olisi riittävän pitkä ruuvi ja siihen pultit, homma saattaisi onnistua. Samaan aikaan soitteli työkaveri ja kertoi, että miehen verstaassa on kaikenlaisia pultteja ja muttereita ihan liikaakin. Että sieltä voisi löytyä apu ongelmaan, ei muuta kuin penkomaan.

Koska puhelu oli kajarilla, mies kuuli koko keskustelun ja ajatteli kauhuissaan, että ei todellakaan aio luopua yhdestäkään ruuvista saatikka mutterista. Ja hän ehdottikin tekaisevansa minulle sopivan pidikkeen. Tämän jälkeen asia lähti lapasesta, nimittäin omasta, sillä estelyistä ja kielloista huolimatta en saanut häntä muuttamaan mieltään. Ja minä kun en koskaan halua olla muille vaivaksi. Valehtelin, etten edes tiedä minkä kokoisen lyhdyn koukkuun ripustaisin, mutta sekään ei auttanut.
JP teki

Niinpä seuraavana aamuna menin hirvittäväsä kiitollisuudenvelassa ja syyllisyyttä tuntien hakemaan koukkua. Oli HIENO! Mietin, miksi en osannut sanoa, että kiitti vaan ja tattista, vaan tunsin lisäksi syyllisyyttä siitä, että toinen oli uhrannut aikaansa ja tehnyt ihan vaan minua varten tuon hienon koukun. Ja kuulemma iloisena?! Mutta oikeasti olin tosi iloinen ja kiitollinen. Koukku oli juuri sopiva.

Siinä me asiantuntijat sitten keskustelimme kaikenlaisista puhdetöistä ja tule puhetta, että miltä näyttäisi jos tuon koukun kiinnittäisikin liian lyhyen harmaan ladonseinälaudan sijasta poltettuun puuhun.

Työkaverin mies on sekä ahkerista ahkerin, myös taitavista taitavin. Ja niin löytyi hetkessä mallikappale poltetusta puusta, ei kuitenkaan uunissa, vaan toholla.

Tästä innostuneena menin kotiin, tutkin hieman omaa tohoamme ja ajattelin kokeilla - tuumasta toimeen. Siirsin auton kuiteskin hieman sivummalle... Laitteessa oli kaksi vipua, toisesta vääntämällä alkoi tulla kaasua ja toisesta kuului naksahdus. Lisäksi esittelin tulitikkua, mutta laite alkoi kuumua ilman sitäkin.

Ja hetken päästä oli hieno poltettu puu koukulle, jonka kiinnitän (siis poltetun puun koukkuineen) aitan seinään. Ja sitten se lyhty ja kynttilä! Tulee huippu! Kiitos JP!
Näyttää pantterilta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...