7.7.2019

Remppahommeleita

Mökillä on pikkuinen aitta ja siihen uusittiin katto muutama vuosi sitten. Erinäisten teknisten ongelmien vuoksi homma jäi kesken ja niinpä myrsky repäisi huopakatteen irti. No tästähän seurasi vakavia ongelmia suuntaan jos toiseenkin, erityisesti syyllisten etsintään liittyvissä yksityiskohdissa. Lopulta aiemmin kriittisessä kohtaa loppuneet huopakattonaulat saatiin naulattua paikoilleen ja episodi jäi yhdeksi monista "mitäs minä sanoinkaan"  - rintamalla.

Mutta noin kolme kesää sitten huomattiin, että kukaan ei halunnut nukkua aitassa koska siellä haisi. No olipa vaikee arvata miksi, grrr....  Lopulta eräs, joka oli noin 99,9 % syyllinen kattokatastrofiin, uskoi, että asialle on tehtävä jotain.


Tuumasta toimeen siis! Ensin purettiin sisäkatto ja EI ollut yllätys, että villat olivat kastuneet. Purettiin myös sisäseinät, tehtiin koolinkia ja asennettiin eristyslevyt paikoilleen. Kolmonen pyörähti hetken auttamassa, mutta pääsääntöisesti muita apureita ei paikalla näkynyt. Ihmeen reippaasti homma kuitenkin eteni!

Etenin työmaalla - ehkä taitojeni puolesta - nopeasti hanslankarista naulausmestariksi. Ennen naulapyssyhommia olin hionut lattian pariin kertaan eli kaikenlaista osaamista omissa rempoissa tarvitaan.

No panelit loppuivat kesken; se ei ollut uutta. Meillä on suvussa pientä matemaattista haastetta erityisesti karjalanpiirakoiden puuromäärän ja lautojen kohdalla. En jäänyt odottelemaan loppuja paneleita vaan aloitin maalauksen puuvahalla. Oikein sävytetyllä. Saa nähdä menikö pieleen, sillä ei millään meinaa huomata eroa käsittelemättömän ja käsitellyn välillä.

Välillä tekaisin hukkalaudoista puulaatikon. Että kaikenlaista sitä lomalla kerkiää puuhastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...